Logo - Drottningholmsteaterns vänner

Drottningholmsteaterns vänner

Bli medlem!
Som medlem i vänföreningen har du en rad förmåner bl a förköp av biljetter till slottsteaterns föreställningar, inbjudningar till unika kulturevenemang samt musik- och kulturresor i Sverige och utomlands.
Läs mer >>>

Kontakt:
Drottningholmsteaterns Vänner
Box 6
178 02 DROTTNINGHOLM
Eva Bäckvall Nihlén, kanslichef
Telefon: 08-556 93 112
dtv@drottningholmsteaternsvanner.se
Plusgiro 152148-3
Bankgiro 5292-4339

Lite infotext

Program

Vänföreningen erbjuder unika kulturevenemang, intressanta föreläsningar, besök i spännande 1700-talsmiljöer samt resor i Sverige och utomlands. Som medlem kan du boka och betala evenemang direkt på denna sida. Evenemangsbokning och betalservice administreras av Föreningshuset på uppdrag av Vänföreningen.

Specialvisning av unik porträttminiatyrsamling på Nationalmuseum

I Nationalmuseums Skattkammare visas nu för första gången ett urval av museets preciösa föremål. En särställning intar samlingen av över 5 200 porträttminiatyrer som är världens största. Välkommen till en specialvisning av denna unika samling med Magnus Olausson chef för Nationalmuseets samlingar som ciceron.  

Plats: Nationalmuseum
Tid: Torsdag den 14 februari klockan 18:00
Pris: 135 kronor

Anmälan senast den 29 januari

Anmäl dig här >>>

Gastar, Generaler och Gudinnor

Välkommen till en specialvisning av Dansmuseets utställning Gastar, Generaler och Gudinnor med professor Christina Nygren som ciceron. I utställningen visas en unik samling med några av de främsta föremålen som förvärvats av Rolf de Maré (1888-1964) under hans omfattande resor i Asien. Christina Nygren är författare, professor vid Stockholms universitet och tidigare intendent vid Drottningholms Teatermuseum.        

Plats: DAnsmuseet
Tid: Tisdag den 26 mars klockan 18:00
Pris: 200 kronor

Anmälan senast den 19 mars

Anmäl dig här >>>

Kostymkväll på teatern

Teaterns kostymateljé sjuder av kreativitet och kostymerna till årets operaproduktion Ariodante börjar ta form. Kostymskaparen Gesine Völlm har ritat fantastiska kostymer inspirerade av teaterns kulisser och motivvärld. Varje kostym är ett konstverk! Vi träffar teaterns kostymchef, tillskäraren Lena Dahlström som berättar om processen från skiss till färdig kostym

Plats: Teaterns kostymateljé, Drottningholm
Tid: Torsdag den 11 april klockan 17:00
Pris: 200 kronor

Anmälan senast den 29 mars

Anmäl dig här >>>

Vännernas Högtidssammankomst

Varmt välkommen till Drottningholmsteaterns Vänners årliga försommarfest på Drottningholms Slottstater med sång, musik och dans! Sju utbildningsstipendier kommer att delas ut till sångare, musiker och dansare som medverkat på Drottningholmsteatern. Dessutom delas det nyinstiftade Vännernas Operastipendium ut. Årets stipendiater och Drottningholmsteaterns orkester under ledning av Maria Lindal medverkar i ett divertissement regi av Tuvalisa Rangström.       

Plats: Drottningholms Slottsteater
Tid: Tisdag den 28 maj klockan 17:00
Pris: 300 kronor

Anmälan senast den 2 maj

Anmäl dig här >>>

 

PROGRAMVERKSAMHETEN

Drottningholmsteaterns Vänner ska, förutom att stödja Drottningholms Slottsteater ekonomiskt, också öka kunskapen och intresset kring slottsteaterns verksamhet och den tid som teatern representerar.  Som medlem i vänföreningen har man, utöver det program som slottsteatern erbjuder, tillgång till unika kulturevenemang, intressanta föreläsningar och besök i spännande 1700-talsmiljöer under hela året samt musik och kulturresor i Sverige och utomlands.

Om du inte redan är medlem kan Du ansöka och betala ditt medlemskap här. Vällkommen!